19/2/06

La dona treballadora

L'altra dia donava un cop d'ull al monument a la dona treballadora. El veig desde el menjador de casa i moltes vegades passo amb cotxe per la rotonda que li dona la volta. Està bé. Però se m'obrien uns quants interrogants.
Què te a veure una dona treballadora amb aquesta ferralla?
Per intentar trobar respostes he buscat informació al respecte i he trobat:

Realitzada per l´artista valencià Andreu Alfaro i situada a la cruïlla de quatre importants vies de la Ciutat. És l´escultura més costosa tant econòmica com logísticament, de les que s´han instal·lat a la nostra Ciutat fins ara.

L´obra consta d´un tirabuixó cònic de 40 metres d´alçada i 63 tones de pes. Formada per 3 trenes que es van entrellaçant entre si i, reduïnt mentre s´enfilen. Són unes formes i unes corbes femenines que juguen molt bé amb les llums i les ombres.

El material emprat és el corten , un tipus d´acer molt gruixut, resistent i que es va rovellant amb el temps aconseguint l´efecte estètic d´envelliment que busca l´artista.


Es el què hi ha. No cal donar-li gaires voltes i millor no buscar el paralel.lisme que jo indagava. Deixem-ho en un homenatge a la dona treballadora que l'ajuntament va voler fer donant-li el nom al monument i llestos