24/2/07

La India

Entre mig de les habituals noticies diaries de desgracies i del atentats habituals a l'Irak aquesta setmana es publicava un petit article a La Vanguardia que parlava d'un tema que fa esfareir. No se el per què d'estar resumir en tant poques linies. Després de llegir-lo un parell de vegades, -mes que res per si l'havia entès be-, vaig arribar a la conclusió que era un article petit per no ferir sensibilitats personals i culturals.

El govern de la India posarà en tots els districtes del pais llitets per que quan els pares decideixin defer-se se les seves filles les puguin abandonar allà enlloc de matar-les. No estem parlant d'animals de granja o de companyia, estem parlant de nenes, sang de la propia sang. Es veu que cada any es registren 2 milions i mig de feticidis i assessinats i ara pensen que posan els llitets almenys rebaixaran la xifra de mortes.

No ho puc entendre. Quina mena de cultura tenen aquesta gent i que ha passat per que una vegada arribat al segle XXI passin aquestes coses amb el vist i plau de qui els 'mana' i per que no dir-ho, de la comunitat internacional que s'entretent amb guerres diverses de dubtoses finalitats i no s'aborda temes essencials per fan avergonyir a la humanitat