5/5/07

Soroll


Se'n parla una mica però al final sembla que sigui un mal menor.
El soroll és una plaga que, com una broca de fer forats a la paret, ens barrina el cervell dia rera dia.
A la nostra societat li encanta fer xivarri. A tota hora.
Les conseqüències son mes que evidents i anomeno per exemple la falta de concentració, mals de cap, costar de dormir, distraccions... etz.
Les persones que viuen a una avinguda transitada, al costat d'una autopista, que tenen una terrassa d'un bar aprop o mil exemples mes pateixen de valent, i alguns han arribat a quasi immunitzar-se del soroll que ni se n'adonen.
La col·laboració de veïns sense miraments amb el volum de la televisió ben alt, motos adaptades per fer mes soroll totalment impunes a la vigilància municipal, escoles que de ben petits ja el ofereixen aprenentatge amb complements sorollosos, camions de repartiment de gas butà, festes nocturnes de botellón sense preocupar-se lo mes mínim dels veïns.... la llista seria ben llarga.
Jo convido a la reflexió.
El silenci va be per la ment, allibera distraccions, ens fa mes intel·ligents i mes productius.
Amb tot això no vui dir que estigui ni paranoic ni totalment en contra de l'estil de societat, només que hi ha un temps per a cada cosa i que s'ha de respectar a qui no vol conviure a tota hora amb soroll i que costa ben poc pensar amb els demés i amb els beneficis que comportaria una reducció de decibelis. Només es qüestió de voluntat i que qui ens mana, a part de cobrar impostos eduqui la societat i ens protegeixi d'aquesta plaga invisible però tant evident