5/5/07

El diner negre


El país on ens ha tocat viure tenim una càrrega fiscal desproporcionada. A aquest fet se li han d'afegir altres conceptes que conviuen en el dia a dia com son la corrupció d'alt stànding(la que quasi no sap ningú), la corrupció tipus Marbella(la que tothom sap que hi és però que ben pocs sortiran escaldats), el sector immobiliari on ha anat a parar o ha generat quasi tot el diner negre, ajuntaments, governs etz.
No cal oblidar la economia submergida a la que hi ha molta gent, alguns per lucrar-se però molts per subsistència vital.
Però que ningú s'enganyi, tots hem participat alguna vegada en mes o menys mesura a evadir impostos com per exemple pagar una factura sense IVA ja sigui per que no ens l'han posat o per que ho hem demanat.
La classe mitja assalariada és la que suporta el pes de la recaptació dels impostos i es així doncs paguen els trams mes alts de l'impost de l'IRPF, i a més es a qui es colla cada vegada mes cusin a tributs que no paren de pujar malgrat diguin el contrari.
I les persones 'riques'? paguen el mateix que la classe mitja o senzillament no paguen dons disposen de diner negre i d'instruments financers mitjançant empreses o diferents inversions pels quals l'aportació a l'Estat és reduït o nul.
Difícil solució te el problema fiscal davant aquesta situació amb el beneplàcit de quins mana.
Així no ens ha d'estranyar que Espanya tingui quasi el 40% del diner negre (o diga-li que te el 40% dels bitllets de 500€). Per cert, jo no en tinc cap