28/10/07

El tren


Quin sidral!

prou complicada que eś la vida i per a molta gent li han afegit un nou mal de cap... i segurament per només voler anar a la feina.

Quin desgavell!

en aquesta situació lamentable faré algunes reflexions respecte a aquesta nova línia.

Alguna cosa ha de fallar en un país en el qual les dues principals ciutats encara no estan comunicades amb el tren de gran velocitat. Aquest fet es pot entendre? es va donar prioritat a una línia Madrid-Sevilla... fa 15 anys que funciona!

Va haver-hi un dictador que fa establir un sistema principal de comunicacions per carretera anomenat 'radial'... totes les principals vies sortien de Madrid. Molt ha plogut des de llavors i representa que dels errors s'aprèn... doncs no. El sistema de trens d'alta velocitat està centralitzat a Madrid d'on surten totes les línies. Es veu que no hi han altres prioritats com per exemple el corredor mediterrani Barcelona-València, el més utilitzat, fet que no es pot entendre de cap manera.

Això de les prioritats també queda reflectit amb els aeroports.

Ara alguns tenen pressa per acabar. Per què? resulta que el 21 de desembre es volia inaugurar l'arribada a Barcelona ja que el dia 22 estrenen a Valladolid i el 23 a Màlaga. Prou lletja es la situació que ara altres dues petites ciutats passin davant.
Amb presses o no, han sortit mil problemes que dia a dia es fan mes grossos i quan sembla que no es pot anar pitjor... doncs això..... només ho sembla.

Jo crec que no s'han de buscar culpables, tothom ha fet el que ha pogut davant les pressions de les autoritats.

Les altres línies no han patit cap problema, les incidències només han passat aquí. Això dona a entendre que els catalans estem deixats de la mà de Déu, ja sigui per part del partit de torn que mani.... al poder hi han estat tots grans i això no ha funcionat amb cap d'ells. Daltrabanda els polítics catalans no han estat al lloro i només estan treballant de cara a mantenir la poltrona enlloc d'estar protegint al ciutadà. Només surten a les noticies amb molt de palabreria i bones intencions... però queda clar que quan hi han situacions límit son impotents per solucionar res.
La gent, acostumada a tot, ha tragat amb un servei car i deplorable i ara sense tenir cap culpa s'han de carregar a l'esquena unes obres d'un trent que segurament pocs agafaran mai.

Ara el mal ja està fet i els problemes no s'arreglen apretant una tecla d'un ordinador o demanant dimissions a tort i a dret.

La política a fracassat i qui ha suspès la gestió ha sigut tot el país... queda clar que no funciona com cal i menys respecte al tracte a Catalunya. Això està passant des de fa molts anys i dubto que tingui solució: no es poden fer les inversions a distància i sense gaires ganes de fer-les.

Per cert, per què hem d'anar tant de pressa amb el tren?
I si vui agafar un tren de gran velocitat per anar a Bilbao em tinc de fotre?
Amb les tecnologies actuals... es necessari fer tants viatges?
Per què hem de córrer tant amb les coses?
Per què no gastar tots aquests diners amb les línies actuals que utilitzen la immensa majoria de la gent?

Podeu afegir preguntes